Gestoomde mosselen met mosterdsaus
Aan de slag
Meng de mayonaise met de zure room, de mosterd en de suiker tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder eventueel beschadigde of openstaande schelpen. Verhit de olie in een wok of grote hapjespan en bak de knoflook 3 min. Voeg de mosselen, de prei, de ui, de witte wijn, de tijm en peper en zout naar smaak toe.
Schep alles goed om, doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-8 min. op laag vuur gaar. Voeg de laatste minuut de peterselie toe.Verwijder de dichte schelpen. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Lekker met vers stokbrood en de mosterdsaus.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Gestoomde mosselen met mosterdsaus
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng de mayonaise met de zure room, de mosterd en de suiker tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder eventueel beschadigde of openstaande schelpen. Verhit de olie in een wok of grote hapjespan en bak de knoflook 3 min. Voeg de mosselen, de prei, de ui, de witte wijn, de tijm en peper en zout naar smaak toe.
Schep alles goed om, doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-8 min. op laag vuur gaar. Voeg de laatste minuut de peterselie toe.Verwijder de dichte schelpen. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Lekker met vers stokbrood en de mosterdsaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el mayonaise
1 el zure room
2 el grove mosterd
1 tl suiker
2 kg mosselen
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 preien
1 ui
250 ml droge witte wijn
1 bakje verse tijm
1 bakje platte peterselie