Mosselen met mosterdsaus
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud water en verwijder beschadigde schelpen of schelpen die open staan. Snijd de peen in plakken.
Verhit de boter in een grote (mossel)pan en bak de peen, de ui, de prei en de bleekselderij op middelhoog vuur 4 min. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe. Schenk de wijn in de pan en laat 1 min. koken.
Schep om en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en stoom de mosselen 6-8 min. tot ze open staan. Gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Schud de pan af en toe om. Schep de mosselen met de groenten in een grote schaal en dek af met aluminiumfolie.
Doe de crème fraîche en de mosterd in de pan bij het kookvocht van de mosselen en laat 2 min. koken. Breng op smaak met peper. Schenk deover de mosselen en garneer met de peterselie.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Mosselen met mosterdsaus
voorgerecht
null personen
140 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud water en verwijder beschadigde schelpen of schelpen die open staan. Snijd de peen in plakken.
Verhit de boter in een grote (mossel)pan en bak de peen, de ui, de prei en de bleekselderij op middelhoog vuur 4 min. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe. Schenk de wijn in de pan en laat 1 min. koken.
Schep om en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en stoom de mosselen 6-8 min. tot ze open staan. Gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Schud de pan af en toe om. Schep de mosselen met de groenten in een grote schaal en dek af met aluminiumfolie.
Doe de crème fraîche en de mosterd in de pan bij het kookvocht van de mosselen en laat 2 min. koken. Breng op smaak met peper. Schenk deover de mosselen en garneer met de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg mosselen
1 winterpeen
25 g boter
1 ui
1 grote prei
2 stengels bleekselderij
2 x 2 tenen knoflook
1 flesje droge witte wijn
1 bekertje crème fraîche
3 el Zaanse mosterd
3 takjes peterselie