Mosselen met kruidenboter
bewaar
bewaar

Mosselen met kruidenboter

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Peterselie, knoflook, citroensap en zout en peper naar smaak goed mengen met 100 g boter. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.

In mossel- of braadpan rest van boter smelten. Prei en wortel hierin 3-4 min. op laag vuur smoren. Wijn, jeneverbessen en peper naar smaak toevoegen. Geheel aan de kook brengen. Mosselen in pan laten glijden en met deksel op pan op hoog vuur net gaar koken. Af en toe omschudden. Mosselen afgieten en kruidenboter in pan scheppen. Pan paar keer schudden tot alle mosselen goed met de boter bedekt zijn.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosselen met kruidenboter

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig