Mosselen met kruidenboter
Aan de slag
Peterselie, knoflook, citroensap en zout en peper naar smaak goed mengen met 100 g boter. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
In mossel- of braadpan rest van boter smelten. Prei en wortel hierin 3-4 min. op laag vuur smoren. Wijn, jeneverbessen en peper naar smaak toevoegen. Geheel aan de kook brengen. Mosselen in pan laten glijden en met deksel op pan op hoog vuur net gaar koken. Af en toe omschudden. Mosselen afgieten en kruidenboter in pan scheppen. Pan paar keer schudden tot alle mosselen goed met de boter bedekt zijn.
Mosselen met kruidenboter
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Peterselie, knoflook, citroensap en zout en peper naar smaak goed mengen met 100 g boter. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
In mossel- of braadpan rest van boter smelten. Prei en wortel hierin 3-4 min. op laag vuur smoren. Wijn, jeneverbessen en peper naar smaak toevoegen. Geheel aan de kook brengen. Mosselen in pan laten glijden en met deksel op pan op hoog vuur net gaar koken. Af en toe omschudden. Mosselen afgieten en kruidenboter in pan scheppen. Pan paar keer schudden tot alle mosselen goed met de boter bedekt zijn.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 eetlepel verse peterselie
2 teentjes knoflook
1 theelepel citroensap
150 g zachte boter
2 kilo mosselen
3 dunne preien
3 wortels
2 eetlepels droge witte wijn
6 jeneverbessen