Vlaamse pannenkoekjes met ijs
Aan de slag
2 dl melk mengen met eieren, suiker en likeur. Bloem zeven en erdoor roeren tot glad beslag. In kleine pan rest van melk verwarmen. Chocolade in stukjes snijden en oplossen in warme melk zodat saus onstaat, niet laten koken. Saus warm houden door pan in grotere pan met laagje heet water te zetten (= au bain marie).
Klontje boter in pan laten smelten. Beslag met soeplepel in pan scheppen en pan draaien zodat beslag over gehele bodem verdeeld wordt en mooi dun pannenkoekje ontstaat. Pannenkoekje op middelhoog vuur ca. 1 minuut aan beide zijden lichtbruin bakken en warm houden onder aluminiumfolie. Op zelfde wijze nog 7 pannenkoekjes bakken. Op elk bord 2 pannenkoekjes leggen, ijs erop scheppen en dubbelvouwen. Vervolgens chocolade saus erop scheppen en garneren met munt.
Vlaamse pannenkoekjes met ijs
nagerecht
null personen
700 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
2 dl melk mengen met eieren, suiker en likeur. Bloem zeven en erdoor roeren tot glad beslag. In kleine pan rest van melk verwarmen. Chocolade in stukjes snijden en oplossen in warme melk zodat saus onstaat, niet laten koken. Saus warm houden door pan in grotere pan met laagje heet water te zetten (= au bain marie).
Klontje boter in pan laten smelten. Beslag met soeplepel in pan scheppen en pan draaien zodat beslag over gehele bodem verdeeld wordt en mooi dun pannenkoekje ontstaat. Pannenkoekje op middelhoog vuur ca. 1 minuut aan beide zijden lichtbruin bakken en warm houden onder aluminiumfolie. Op zelfde wijze nog 7 pannenkoekjes bakken. Op elk bord 2 pannenkoekjes leggen, ijs erop scheppen en dubbelvouwen. Vervolgens chocolade saus erop scheppen en garneren met munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 ml melk
2 eieren (M)
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel sinaasappellikeur
100 g bloem
200 g pure chocolade
50 g boter of margarine
750 ml vanilleijs
0 takjes munt
Dit heb je nodig
kleine koekenpan
aluminiumfolie