Koffietaart
Aan de slag
In kom bloem en basterdsuiker mengen. Met twee messen 125 g boter door bloem snijden, 1 ei en 1-2 el ijskoud water toevoegen. Geheel met koele hand tot soepel deeg kneden. Of in keukenmachine bloem, basterdsuiker, 125 g boter, 1 ei met pulseknop tot kruimelig deeg mengen. Dan 1-2 el ijskoud water toevoegen en kort mengen. Deeg in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C. Deeg op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot ronde lap, 4 cm groter dan vorm. Ingevette vorm met deeg bekleden. Vel bakpapier op deeg leggen en steunvulling erin scheppen. Deegbodem in midden van oven 15 min. voorbakken. Bakpapier met steunvulling verwijderen en deegbodem nog 10 min. bakken. In steelpan rest van boter zachtjes smelten. Pan van vuur nemen, chocolade in boter laten smelten. Chocoladeboter overschenken in kom en met garde kristalsuiker erdoor mengen. Rest van eieren een voor een door chocolademengsel kloppen. Koffie en likeur toevoegen. Taartbodem uit oven nemen en chocolademengsel in vorm schenken. Vorm in oven terugzetten en taart in ca. 30 min. gaarbakken.
Koffietaart
nagerecht
null porties
365 kcal
60 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
In kom bloem en basterdsuiker mengen. Met twee messen 125 g boter door bloem snijden, 1 ei en 1-2 el ijskoud water toevoegen. Geheel met koele hand tot soepel deeg kneden. Of in keukenmachine bloem, basterdsuiker, 125 g boter, 1 ei met pulseknop tot kruimelig deeg mengen. Dan 1-2 el ijskoud water toevoegen en kort mengen. Deeg in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C. Deeg op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot ronde lap, 4 cm groter dan vorm. Ingevette vorm met deeg bekleden. Vel bakpapier op deeg leggen en steunvulling erin scheppen. Deegbodem in midden van oven 15 min. voorbakken. Bakpapier met steunvulling verwijderen en deegbodem nog 10 min. bakken. In steelpan rest van boter zachtjes smelten. Pan van vuur nemen, chocolade in boter laten smelten. Chocoladeboter overschenken in kom en met garde kristalsuiker erdoor mengen. Rest van eieren een voor een door chocolademengsel kloppen. Koffie en likeur toevoegen. Taartbodem uit oven nemen en chocolademengsel in vorm schenken. Vorm in oven terugzetten en taart in ca. 30 min. gaarbakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bloem
100 g witte basterdsuiker
200 g boter
5 eieren
50 g pure chocolade
100 g kristalsuiker
35 ml versgezette espresso of sterke koffie
2 eetlepels sinaasappellikeur
Dit heb je nodig
keukenmachine
plasticfolie
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
bakpapier
steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)