Meloenwaterijs met muskaatwijn
bewaar
bewaar

Meloenwaterijs met muskaatwijn

15 min. bereiden / 4 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Meloen in vieren snijden, dik schillen en pitjes verwijderen. In keukenmachine vruchtvlees pureren. Suiker oplossen in 3/4 dl kokend water. Suikersiroop door meloen mengen. Muntblaadjes erboven fijnknippen en erdoor scheppen. Meloenmengsel in diepvriesdoos schenken. In ca. 4 uur bevriezen. Na ca. 1 1/2 uur meloenmengsel omscheppen, ijskristallen hierbij van wand losmaken. Dit na 2 1/2 uur en 3 1/2 uur herhalen.

(IJs ca. 15 minuten van tevoren uit diepvries in koelkast zetten.) IJs over vier hoge ijscoupes verdelen. Gekoelde muskaatwijn erover schenken. Licht bestuiven met kaneelpoeder. Serveren met rietje en lange lepel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Meloenwaterijs met muskaatwijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig