Meloensalade in gembermarinade
Aan de slag
Gember schillen en raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 1/2 dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes verhitten tot alle suiker is opgelost. Gembersiroop ca. 1 uur laten afkoelen, tot kamertemperatuur. Galia- en cantaloupemeloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen. Meloenhelften in 6 parten snijden, vruchtvlees langs schil lossnijden en in stukken snijden. Watermeloen schillen en ook in stukken snijden. Pitten met theelepel verwijderen. Meloen in schaal scheppen. Gembersiroop boven meloen door zeef schenken en omscheppen. Meloen in koelkast minstens 3 uur marineren en dan (naar keus met of zonder marinade) over 4 schaaltjes verdelen.
Meloensalade in gembermarinade
nagerecht
null personen
175 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Gember schillen en raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 1/2 dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes verhitten tot alle suiker is opgelost. Gembersiroop ca. 1 uur laten afkoelen, tot kamertemperatuur. Galia- en cantaloupemeloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen. Meloenhelften in 6 parten snijden, vruchtvlees langs schil lossnijden en in stukken snijden. Watermeloen schillen en ook in stukken snijden. Pitten met theelepel verwijderen. Meloen in schaal scheppen. Gembersiroop boven meloen door zeef schenken en omscheppen. Meloen in koelkast minstens 3 uur marineren en dan (naar keus met of zonder marinade) over 4 schaaltjes verdelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 cm gemberwortel
½ limoen
125 g suiker
½ galiameloen
½ cantaloupemeloen
1 stuk watermeloen