Fruitsalade met balsamicosiroop
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de balsamicoazijn, suiker, het vanillestokje en laurierblad aan de kook en laat tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Neem het vanillestokje en laurierblad uit de pan.
Verwijder de pitjes en de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de druiven van de tros. Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met het limoensap. Doe de meloen, druiven, mango en aardbeien in een glazen schaal en schep om. Besprenkel met de balsamicosiroop. Garneer met blaadjes munt.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Fruitsalade met balsamicosiroop
nagerecht
null personen
110 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de balsamicoazijn, suiker, het vanillestokje en laurierblad aan de kook en laat tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Neem het vanillestokje en laurierblad uit de pan.
Verwijder de pitjes en de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de druiven van de tros. Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met het limoensap. Doe de meloen, druiven, mango en aardbeien in een glazen schaal en schep om. Besprenkel met de balsamicosiroop. Garneer met blaadjes munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
200 ml witte balsamicoazijn
5 el suiker
1 laurierblad
1 galiameloen
250 g witte druiven
1 mango
1 el limoensap
500 g aardbeien
½ bakje verse munt