Meloenijs met chocolade
Aan de slag
Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Verwijder de schil en snijd de meloen in stukjes. Pureer de meloen met een staafmixer. Roer de suiker en vanillesuiker door de meloenpuree. Schenk het meloenmengsel tot aan de rand in de ijslollyvormen. Sluit de vormen met het deksel met stokje. Zet de ijslolly's 6 uur in de vriezer. Doe de chocolade in een glazen kom en verwarm 1 minuut in de magnetron op 600 watt, neem eruit, roer om en laat nog 30 seconden in de magnetron op 600 watt smelten. Laat de chocolade staan, die zal vanzelf verder smelten, verhit eventueel nog 30 seconden. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort onder in heet water. Trek de ijslolly's voorzichtig uit de vormen. Doop de punten van de ijsjes snel in de gesmolten chocolade. De chocolade zal door de kou van de ijsjes in enkele seconden hard worden. Dien de ijsjes direct op of leg ze tot gebruik naast elkaar in een diepvriesdoos met deksel in de vriezer.
Meloen snijden
Instructievideo - 01:38 min.
Meloenijs met chocolade
nagerecht
null personen
135 kcal
15 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Verwijder de schil en snijd de meloen in stukjes. Pureer de meloen met een staafmixer. Roer de suiker en vanillesuiker door de meloenpuree. Schenk het meloenmengsel tot aan de rand in de ijslollyvormen. Sluit de vormen met het deksel met stokje. Zet de ijslolly's 6 uur in de vriezer. Doe de chocolade in een glazen kom en verwarm 1 minuut in de magnetron op 600 watt, neem eruit, roer om en laat nog 30 seconden in de magnetron op 600 watt smelten. Laat de chocolade staan, die zal vanzelf verder smelten, verhit eventueel nog 30 seconden. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort onder in heet water. Trek de ijslolly's voorzichtig uit de vormen. Doop de punten van de ijsjes snel in de gesmolten chocolade. De chocolade zal door de kou van de ijsjes in enkele seconden hard worden. Dien de ijsjes direct op of leg ze tot gebruik naast elkaar in een diepvriesdoos met deksel in de vriezer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rijpe galiameloen
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
100 g pure chocolade
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
8 ijslollyvormen (à 60 ml)