Meloen-granita met munt
Warme dagen? Deze coole granita van meloen en verse munt zorgt voor instant verkoeling.
Aan de slag
Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Breng het water met de suiker en 2 el citroensap (per 6 personen) aan de kook op middelhoog vuur. Laat ca. 3 min. koken tot de suiker is opgelost. Roer regelmatig. Laat 30 min. afkoelen.
Snijd de meloen in kwarten en verwijder de schil en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken, zodat ze in de kom van de keukenmachine passen. Haal de blaadjes van de takjes munt.
Pureer de meloen met ¾ van de munt en suikersiroop in de keukenmachine glad. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Laat het mengsel in de vriezer in ca. 4 uur bevriezen. Roer elk halfuur los met een vork, zodat er grove ijskristallen ontstaan.
Schep de granita in 4 glaasjes. Maak af met de rest van de munt.
Meloen-granita met munt
Warme dagen? Deze coole granita van meloen en verse munt zorgt voor instant verkoeling.
nagerecht
null personen
110 kcal
10 min. bereiden
270 min. wachten
Aan de slag
Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Breng het water met de suiker en 2 el citroensap (per 6 personen) aan de kook op middelhoog vuur. Laat ca. 3 min. koken tot de suiker is opgelost. Roer regelmatig. Laat 30 min. afkoelen.
Snijd de meloen in kwarten en verwijder de schil en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken, zodat ze in de kom van de keukenmachine passen. Haal de blaadjes van de takjes munt.
Pureer de meloen met ¾ van de munt en suikersiroop in de keukenmachine glad. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Laat het mengsel in de vriezer in ca. 4 uur bevriezen. Roer elk halfuur los met een vork, zodat er grove ijskristallen ontstaan.
Schep de granita in 4 glaasjes. Maak af met de rest van de munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
200 ml water
80 g kristalsuiker
1 galiameloen
7½ g verse munt
Dit heb je nodig
keukenmachine
diepvriesbak
glazen