Kip tikka met avocado en komkommer
Deze kip Tikka maak je zo pittig als je zelf wilt. De komkommer en avocado houden het gerecht lekker fris.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de tandoori masala kruiden. Schil en halveer de komkommer en snijd in blokjes. Meng vervolgens met de crème fraîche. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verhit vervolgens de olie in een braadpan.
Bak de kipfiletblokjes ca. 5 minuten, voeg daarna de avocado en het komkommermengsel toe. Verwarm nog 4 minuten door. Was ondertussen de tomaat en snijd in plakjes. Serveer de kip Tikka met rijst en garneer met de tomaat.
Kip tikka met avocado en komkommer
Deze kip Tikka maak je zo pittig als je zelf wilt. De komkommer en avocado houden het gerecht lekker fris.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de tandoori masala kruiden. Schil en halveer de komkommer en snijd in blokjes. Meng vervolgens met de crème fraîche. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verhit vervolgens de olie in een braadpan.
Bak de kipfiletblokjes ca. 5 minuten, voeg daarna de avocado en het komkommermengsel toe. Verwarm nog 4 minuten door. Was ondertussen de tomaat en snijd in plakjes. Serveer de kip Tikka met rijst en garneer met de tomaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g basmatirijst
500 g kipfilet
1 el tandoori masala
1 komkommer
125 ml crème fraîche
1 avocado
2 el zonnebloemolie
2 tomaten