Kip tandoori met komkommer-rijstsalade
Met de masala kruiden geef je kip moeiteloos bergen smaak. Gecombineerd met volkorenbasmati, zoetzure ui, komkommer en bloemkoolrijst is dit een heerlijk hoofdgerecht.
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de kipdijfilet met 150 g yoghurt (per 4 personen), het limoensap, de tandoori masala kruiden, ⅔ van de olie, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de rodewijnazijn met het water in een kom. Voeg de ui toe en meng goed. Laat 10 min. afgedekt staan tot de ui lichtroze en zoetzuur is.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en roer de bloemkoolrijst erdoor. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in ca. 10 min. op middelhoog vuur gaar, keer regelmatig.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de koriander fijn en meng met de rest van de yoghurt, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en breng op smaak met peper.
Schep de rode ui, komkommerblokjes en de rest van de olie door de bloemkoolrijst en serveer met de gegrilde kip en korianderyoghurt.
Kip tandoori met komkommer-rijstsalade
Met de masala kruiden geef je kip moeiteloos bergen smaak. Gecombineerd met volkorenbasmati, zoetzure ui, komkommer en bloemkoolrijst is dit een heerlijk hoofdgerecht.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de kipdijfilet met 150 g yoghurt (per 4 personen), het limoensap, de tandoori masala kruiden, ⅔ van de olie, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de rodewijnazijn met het water in een kom. Voeg de ui toe en meng goed. Laat 10 min. afgedekt staan tot de ui lichtroze en zoetzuur is.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en roer de bloemkoolrijst erdoor. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in ca. 10 min. op middelhoog vuur gaar, keer regelmatig.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de koriander fijn en meng met de rest van de yoghurt, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en breng op smaak met peper.
Schep de rode ui, komkommerblokjes en de rest van de olie door de bloemkoolrijst en serveer met de gegrilde kip en korianderyoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
395 g kipdijfilet
350 g yoghurt Griekse stijl 0%
1 el tandoori masala specerijenmix
3 el milde olijfolie
1 rode ui
3 el rodewijnazijn
100 ml water
100 g volkoren basmatirijst
400 g koelverse bloemkoolrijst
1 komkommer
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
grillpan