Wraps met kip, paprika en komkommersalade
Een gezond hoofdgerecht? Zoek niet verder. Deze wraps met kip, paprika en komkommersalade zijn een succes voor elke dag van de week.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen. Snipper de helft van de rode uien en snijd de andere in halve ringen. Snijd de peterselie fijn en snijd de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm.
Meng de komkommer met de azijn, ⅓ van de olie en de helft van de peterselie. Doe de yoghurt in een kom en meng met de gesnipperde rode ui en ⅓ van de paprikapoeder. Breng op smaak met peper.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip ca. 1 min. op hoog vuur. Voeg de paprika, uiringen en de rest van de paprikapoeder toe en bak nog ca. 3 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de peterselie erdoor.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm onder een schone theedoek.
Verdeel de kip met paprika en de helft van de komkommer over het midden van de tortilla’s, laat aan de onderkant een stukje vrij. Schep op elke tortilla 1 el yoghurt. Vouw steeds de onderkanten van de tortilla’s over de vulling, dan de zijkanten naar binnen en rol de tortilla’s verder op. Halveer en verdeel de wraps over de borden. Serveer met de rest van de yoghurtsaus en de rest van de komkommersalade.
Wraps met kip, paprika en komkommersalade
Een gezond hoofdgerecht? Zoek niet verder. Deze wraps met kip, paprika en komkommersalade zijn een succes voor elke dag van de week.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen. Snipper de helft van de rode uien en snijd de andere in halve ringen. Snijd de peterselie fijn en snijd de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm.
Meng de komkommer met de azijn, ⅓ van de olie en de helft van de peterselie. Doe de yoghurt in een kom en meng met de gesnipperde rode ui en ⅓ van de paprikapoeder. Breng op smaak met peper.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip ca. 1 min. op hoog vuur. Voeg de paprika, uiringen en de rest van de paprikapoeder toe en bak nog ca. 3 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de peterselie erdoor.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm onder een schone theedoek.
Verdeel de kip met paprika en de helft van de komkommer over het midden van de tortilla’s, laat aan de onderkant een stukje vrij. Schep op elke tortilla 1 el yoghurt. Vouw steeds de onderkanten van de tortilla’s over de vulling, dan de zijkanten naar binnen en rol de tortilla’s verder op. Halveer en verdeel de wraps over de borden. Serveer met de rest van de yoghurtsaus en de rest van de komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak paprikamix
2 rode uien
20 g verse peterselie
1 komkommer
1 el rodewijnazijn
3 el milde olijfolie
200 g yoghurt Griekse stijl 0%
1½ el milde paprikapoeder
300 g kipfilet
6 volkoren tortillawraps
Dit heb je nodig
schone theedoek