Geroosterde citroenkip met komkommer-tuinbonensalade
Een fris hoofdgerecht vol smaak? Kies dan voor deze geroosterde citroenkip.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroenen schoon. Snijd 1 citroen in plakken. Rasp van de tweede citroen de gele schil van de halve vrucht en pers de hele vrucht uit. Snijd de rode uien elk in 8 parten. Halveer de kipdijfilets in de breedte.
Meng ⅔ van de olie met het ras el hanout, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Meng de ui met de aardappelpartjes, kip, plakken citroen en de ras el hanout-citroenolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de bevroren tuinbonen in ca. 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en dop ze door de bonen voorzichtig uit hun vliesje te knijpen.
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten uit de helften. Snijd in halve boogjes van ca. 1 cm. Meng de rest van de olie met de yoghurt, 1 el citroensap (per 4 personen) en peper tot een dressing. Meng de tuinbonen met de komkommer en de dressing.
Serveer de kip, ui en aardappelpartjes met de tuinbonen-komkommersalade.
Geroosterde citroenkip met komkommer-tuinbonensalade
Een fris hoofdgerecht vol smaak? Kies dan voor deze geroosterde citroenkip.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
40 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroenen schoon. Snijd 1 citroen in plakken. Rasp van de tweede citroen de gele schil van de halve vrucht en pers de hele vrucht uit. Snijd de rode uien elk in 8 parten. Halveer de kipdijfilets in de breedte.
Meng ⅔ van de olie met het ras el hanout, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Meng de ui met de aardappelpartjes, kip, plakken citroen en de ras el hanout-citroenolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de bevroren tuinbonen in ca. 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en dop ze door de bonen voorzichtig uit hun vliesje te knijpen.
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten uit de helften. Snijd in halve boogjes van ca. 1 cm. Meng de rest van de olie met de yoghurt, 1 el citroensap (per 4 personen) en peper tot een dressing. Meng de tuinbonen met de komkommer en de dressing.
Serveer de kip, ui en aardappelpartjes met de tuinbonen-komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 citroenen
2 rode uien
395 g kipdijfilet
3 el milde olijfolie
½ el ras el hanout
500 g koelverse aardappelpartjes met schil
450 g diepvries fijne tuinbonen
1 komkommer
2 el yoghurt Griekse stijl 0%
Dit heb je nodig
bakpapier