Geroosterde groente met aardappelpartjes, kip en sinaasappel
Sinaasappel + tijm is een gouden smaakcombi. Niet voor niets dat deze gezonde traybake zo lekker is.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de halve pompoen met een dunschiller, halveer de halve vrucht, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
Snijd de uien in dunne parten en de tenen knoflook fijn. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Halveer de kipdijfilets.
Meng de pompoen, broccoli, ui, knoflook, het sinaasappelrasp en -sap, de kip, aardappelpartjes, tijm en olie en breng op smaak met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege voorzichtig om.
Geroosterde groente met aardappelpartjes, kip en sinaasappel
Sinaasappel + tijm is een gouden smaakcombi. Niet voor niets dat deze gezonde traybake zo lekker is.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de halve pompoen met een dunschiller, halveer de halve vrucht, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
Snijd de uien in dunne parten en de tenen knoflook fijn. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Halveer de kipdijfilets.
Meng de pompoen, broccoli, ui, knoflook, het sinaasappelrasp en -sap, de kip, aardappelpartjes, tijm en olie en breng op smaak met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege voorzichtig om.
combinatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ flespompoen
500 g broccoli
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 sinaasappel
395 g kipdijfilet
500 g aardappelpartjes met schil
1 el gedroogde tijm
4 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier