Vega burger met geroosterde wintergroenten
Altijd goed, zo'n budgetproof vegaburger.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Meng met de aardappel partjes, het venkelzaad, de helft van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de broodjes en burgers de laatste 10 min. op een tweede met bakpapier beklede bakplaat onder de groenten.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui met wat peper en eventueel zout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig. Haal de blaadjes van het kropje sla los. Snijd de broodjes open en beleg elk broodje met wat sla, een burger, 1 el ketchup per buger en de gebakken ui. Dek af met de bovenkanten van de broodjes en serveer met de geroosterde groenten.
Vega burger met geroosterde wintergroenten
Altijd goed, zo'n budgetproof vegaburger.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Meng met de aardappel partjes, het venkelzaad, de helft van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de broodjes en burgers de laatste 10 min. op een tweede met bakpapier beklede bakplaat onder de groenten.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui met wat peper en eventueel zout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig. Haal de blaadjes van het kropje sla los. Snijd de broodjes open en beleg elk broodje met wat sla, een burger, 1 el ketchup per buger en de gebakken ui. Dek af met de bovenkanten van de broodjes en serveer met de geroosterde groenten.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
200 g winterpenen
500 g aardappelpartjes met schil
1 el venkelzaad
4 el arachideolie
4 afbakkaiserbroodjes
4 vegetarische basis burgers
2 rode uien
1 kropje babyromaine
4 el ketchup
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat