Aardappelschotel met gerookte makreel
Handig: je schuift de groenten en aardappelen in de oven en die doet al het werk.
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Bakplaat met olijfolie insmeren. Peen schillen en in dunne schijven snijden, bieten in parten snijden. Peen in 5 min. beetgaar koken. Ui pellen en in ringen snijden. Peen, bieten, aardappelpartjes en uiringen omscheppen op bakplaat, bestrooien met tijmblaadjes en peper en zout. Schotel in 20 min. in oven goudbruin roosteren. Van makreel vel verwijderen, makreel fijnplukken. Over ovenschaal verdelen. Balsamicoazijn over gerecht druppelen en serveren met (versgemalen) peper erover.
Aardappelschotel met gerookte makreel
Handig: je schuift de groenten en aardappelen in de oven en die doet al het werk.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Bakplaat met olijfolie insmeren. Peen schillen en in dunne schijven snijden, bieten in parten snijden. Peen in 5 min. beetgaar koken. Ui pellen en in ringen snijden. Peen, bieten, aardappelpartjes en uiringen omscheppen op bakplaat, bestrooien met tijmblaadjes en peper en zout. Schotel in 20 min. in oven goudbruin roosteren. Van makreel vel verwijderen, makreel fijnplukken. Over ovenschaal verdelen. Balsamicoazijn over gerecht druppelen en serveren met (versgemalen) peper erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el traditionele olijfolie
400 g winterpeen
400 g gekookte rode bieten
1 rode ui
425 g aardappelpartjes met schil
7 g verse tijm
200 g makreelfilets lichtgerookt
3 el balsamicoazijn