Kip tikka met ei
Een heerlijke maaltijd voor door de week: snel én lekker!
Aan de slag
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in 2 min. bruin aan. Keer halverwege. Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm 5 min. op laag vuur, maar laat niet koken.
Laat ondertussen de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in diepe borden. Hak de cashewnoten en de koriander grof. Verdeel de spinazie, kip tikka en halve eieren over de borden en bestrooi met de noten en koriander.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Kip tikka met ei
Een heerlijke maaltijd voor door de week: snel én lekker!
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in 2 min. bruin aan. Keer halverwege. Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm 5 min. op laag vuur, maar laat niet koken.
Laat ondertussen de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in diepe borden. Hak de cashewnoten en de koriander grof. Verdeel de spinazie, kip tikka en halve eieren over de borden en bestrooi met de noten en koriander.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 scharreleieren
2 el zonnebloemolie
800 g verse spinazie
300 g kipfilet à la minute
510 g Tikka Masala roerbaksaus
600 g 1 minuut basmatirijst
50 g ongezouten cashewnoten
15 g verse koriander