Wokgroente en bloemkoolrijst met kimchi-ei
Wokken? Met een kimchi-eitje ga je die bloemkoolrijst rocken!
Aan de slag
Schil en rasp de gember, rasp de tenen knoflook en snijd de bosuitjes fijn. Verwarm de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de gember, knoflook, bosui en de wokgroente 2 min., schep goed door.
Voeg de basmatirijst toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en voeg de kimchi en 4 el (per 4 personen) van het kimchivocht toe.
Breek de eieren boven de kimchi en doe de deksel op de pan. Laat de eieren ca. 5 min. stollen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gebakken rijst over diepe borden en schep er een kimchi-ei op.
Wokgroente en bloemkoolrijst met kimchi-ei
Wokken? Met een kimchi-eitje ga je die bloemkoolrijst rocken!
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember, rasp de tenen knoflook en snijd de bosuitjes fijn. Verwarm de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de gember, knoflook, bosui en de wokgroente 2 min., schep goed door.
Voeg de basmatirijst toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en voeg de kimchi en 4 el (per 4 personen) van het kimchivocht toe.
Breek de eieren boven de kimchi en doe de deksel op de pan. Laat de eieren ca. 5 min. stollen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gebakken rijst over diepe borden en schep er een kimchi-ei op.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g gember
2 tenen knoflook
2 bosuitjes
4 el zonnebloemolie
400 g wokgroente Chinees sugarsnaps paksoi
300 g 1 minuut basmatirijst
400 g koelverse bloemkoolrijst
50 g kimchi in blik
4 witte scharreleieren