Sriracha fried chicken met wokgroente
Je geloof 't niet maar deze knapperige sriracha fried chicken staat al in 15 min. op tafel!
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng in een diep bord de helft van de sojasaus met de helft van het limoensap. Snijd de kipdijfilets elk in 4 stukken en wentel door de marinade. Laat staan tot gebruik.
Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 175 °C, maar hou 2 el olie apart. Doe het aardappelzetmeel in een ander diep bord. Wentel de kip door het aardappelzetmeel en frituur in ca. 8 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schil ondertussen de gember en snijd de gember en tenen knoflook fijn. Verhit de 2 el achtergehouden olie in een wok op hoog vuur en bak de gember 2 min. Voeg de knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus toe en roerbak 4 min.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de sriracha met de honing, het limoenrasp en de rest van het limoensap en meng de kip erdoor. Serveer de kip met de wokgroente en de rijst.
Sriracha fried chicken met wokgroente
Je geloof 't niet maar deze knapperige sriracha fried chicken staat al in 15 min. op tafel!
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng in een diep bord de helft van de sojasaus met de helft van het limoensap. Snijd de kipdijfilets elk in 4 stukken en wentel door de marinade. Laat staan tot gebruik.
Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 175 °C, maar hou 2 el olie apart. Doe het aardappelzetmeel in een ander diep bord. Wentel de kip door het aardappelzetmeel en frituur in ca. 8 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schil ondertussen de gember en snijd de gember en tenen knoflook fijn. Verhit de 2 el achtergehouden olie in een wok op hoog vuur en bak de gember 2 min. Voeg de knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus toe en roerbak 4 min.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de sriracha met de honing, het limoenrasp en de rest van het limoensap en meng de kip erdoor. Serveer de kip met de wokgroente en de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
4 el sojasaus
395 g kipdijfilet
1 l zonnebloemolie
50 g aardappelzetmeel
25 g verse gemberwortel
2 tenen knoflook
800 g Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen
600 g 1 minuut basmatirijst
2 el srirachasaus
2 el honing