Korean fried chicken
Korean fried chicken is in Korea een populaire bar-snack. Vaak gegeten na het avondeten met een glas bier erbij. De kip wordt vaak z’n geheel gefrituurd en daarna in kleinere delen gehakt. Maar in Europa of Amerika worden meestal vleugels gebruikt.
Aan de slag
Rasp de gember en de knoflook. Doe de kip in een kom en meng daar de helft van de gember, de helft van de knoflook, de helft van de rijstwijn en het zout door. Laat staan tot gebruik.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rest van de knoflook en gember 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, gochujang, honing, suiker, sesamolie en de rest van de rijstwijn toe en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken en haal van het vuur.
Verhit de rest van de olie in een (frituur)pan tot 175 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen het aardappelzetmeel in een diep bord en wentel de kippenvleugels er een voor een doorheen.
Frituur de kip in delen 5 min. in de hete olie. Schep eruit, laat uitlekken op keukenpapier en laat ca. 10 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verhit de olie opnieuw tot 175 ºC en frituur de kip nogmaals in 2 delen 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Breng de saus opnieuw aan de kook en doe in een hittebestendige kom. Doe de kip erbij en schep door zodat alle kip met de saus bedekt is. Schep de kippenvleugels op een bord en bestrooi met de bosui en het sesamzaad.
Korean fried chicken
Korean fried chicken is in Korea een populaire bar-snack. Vaak gegeten na het avondeten met een glas bier erbij. De kip wordt vaak z’n geheel gefrituurd en daarna in kleinere delen gehakt. Maar in Europa of Amerika worden meestal vleugels gebruikt.
null personen
480 kcal
35 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Rasp de gember en de knoflook. Doe de kip in een kom en meng daar de helft van de gember, de helft van de knoflook, de helft van de rijstwijn en het zout door. Laat staan tot gebruik.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rest van de knoflook en gember 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, gochujang, honing, suiker, sesamolie en de rest van de rijstwijn toe en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken en haal van het vuur.
Verhit de rest van de olie in een (frituur)pan tot 175 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen het aardappelzetmeel in een diep bord en wentel de kippenvleugels er een voor een doorheen.
Frituur de kip in delen 5 min. in de hete olie. Schep eruit, laat uitlekken op keukenpapier en laat ca. 10 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verhit de olie opnieuw tot 175 ºC en frituur de kip nogmaals in 2 delen 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Breng de saus opnieuw aan de kook en doe in een hittebestendige kom. Doe de kip erbij en schep door zodat alle kip met de saus bedekt is. Schep de kippenvleugels op een bord en bestrooi met de bosui en het sesamzaad.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
35 g verse gember
3 tenen knoflook
490 g kippenvleugels
4 el rijstazijn
½ tl zout
1 l zonnebloemolie
2 el sojasaus
1 el gochujang
3 el honing
3 el bruine suiker
2 el sesamolie
50 g aardappelzetmeel
2 bosuitjes
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
frituurpan