Korean fried tofu
bewaar
bewaar

Korean fried tofu

Dol op Korean fried chicken? Maak dan ook zeker eens deze Korean fried tofu, net zo knapperig!

30 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Haal de tofu uit de verpakking, giet af en pers met een schone theedoek het overtollige vocht uit de tofu. Druk de tofu niet kapot. Snijd de tofu in 16 gelijke blokjes. Doe het aardappelzetmeel in een diep bord en wentel de tofublokjes er 1 voor 1 doorheen.

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan tot 175 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege om. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de bosui in flinterdunne ringen. Smelt de boter in een wok of hapjespan, doe de knoflook erbij en bak 1 min. op middelhoog vuur. Doe de sojasaus en gochujang erbij, blijf roeren. Doe de honing en ¾ van de bosui erbij en laat de saus ca. 2 min. al roerend inkoken. Haal de saus van het vuur, doe de tofublokjes erbij en schep goed door. Schep de Korean fried tofu op een schaal en bestrooi met de rest van de bosui en de sesamzaadjes.

algemeenGochujang is mild pittig. Houd je hier niet van, dan kun je dit ook weglaten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Korean fried tofu

Dol op Korean fried chicken? Maak dan ook zeker eens deze Korean fried tofu, net zo knapperig!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig