Korean fried tofu
Dol op Korean fried chicken? Maak dan ook zeker eens deze Korean fried tofu, net zo knapperig!
Aan de slag
Haal de tofu uit de verpakking, giet af en pers met een schone theedoek het overtollige vocht uit de tofu. Druk de tofu niet kapot. Snijd de tofu in 16 gelijke blokjes. Doe het aardappelzetmeel in een diep bord en wentel de tofublokjes er 1 voor 1 doorheen.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan tot 175 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege om. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de bosui in flinterdunne ringen. Smelt de boter in een wok of hapjespan, doe de knoflook erbij en bak 1 min. op middelhoog vuur. Doe de sojasaus en gochujang erbij, blijf roeren. Doe de honing en ¾ van de bosui erbij en laat de saus ca. 2 min. al roerend inkoken. Haal de saus van het vuur, doe de tofublokjes erbij en schep goed door. Schep de Korean fried tofu op een schaal en bestrooi met de rest van de bosui en de sesamzaadjes.
Korean fried tofu
Dol op Korean fried chicken? Maak dan ook zeker eens deze Korean fried tofu, net zo knapperig!
bijgerecht
null personen
430 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Haal de tofu uit de verpakking, giet af en pers met een schone theedoek het overtollige vocht uit de tofu. Druk de tofu niet kapot. Snijd de tofu in 16 gelijke blokjes. Doe het aardappelzetmeel in een diep bord en wentel de tofublokjes er 1 voor 1 doorheen.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan tot 175 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege om. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de bosui in flinterdunne ringen. Smelt de boter in een wok of hapjespan, doe de knoflook erbij en bak 1 min. op middelhoog vuur. Doe de sojasaus en gochujang erbij, blijf roeren. Doe de honing en ¾ van de bosui erbij en laat de saus ca. 2 min. al roerend inkoken. Haal de saus van het vuur, doe de tofublokjes erbij en schep goed door. Schep de Korean fried tofu op een schaal en bestrooi met de rest van de bosui en de sesamzaadjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
550 g tofu
5 el aardappelzetmeel
200 ml zonnebloemolie
2 tenen knoflook
1 bosuitje
50 g ongezouten roomboter
2 el sojasaus
2 el gochujang
2 el honing
½ el wit sesamzaad