Krokante kip met gochujang
Echt lekker borrelen doe je met deze krokante kip met gochujang dressing. Daar worden je gasten zeker blij van.
Aan de slag
Rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het witte deel van de bosui in ringen. Snijd het groene deel van 1 bosui in de lengte in flinterdunne reepjes, doe in een bakje met ijswater en zet in de koelkast tot gebruik.
Meng de kipkluifjes met de gember, de helft van de knoflook en het witte deel van de bosui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. marineren.
Meng ondertussen de honing, gochujang en sojasaus tot een saus.
Haal de kip uit de marinade. Verwijder zoveel mogelijk van de knoflook en bosui, dit kan verbranden bij het frituren. De marinade gebruik je niet meer. Bestuif de kluifjes rondom goed met het aardappelzetmeel.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 175 C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Bak de kip in delen in ca. 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, de kip is nog niet gaar. Verhoog de temperatuur van de olie naar 190 C. en bak de kip voor een tweede keer 5-7 min. tot lichtbruin, knapperig en gaar. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt de boter in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook toe en bak 1-2 min. Voeg de gochujang-saus toe en roer goed door. Kook 2-3 min. Haal van het vuur en schep de kipkluifjes erdoor tot ze rondom bedekt zijn met de saus. Schep ze op een bord. Haal het groene deel van de bosui uit de koelkast, giet af, dep droog met wat keukenpapier en leg op de kip. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Krokante kip met gochujang
Echt lekker borrelen doe je met deze krokante kip met gochujang dressing. Daar worden je gasten zeker blij van.
null personen
250 kcal
35 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het witte deel van de bosui in ringen. Snijd het groene deel van 1 bosui in de lengte in flinterdunne reepjes, doe in een bakje met ijswater en zet in de koelkast tot gebruik.
Meng de kipkluifjes met de gember, de helft van de knoflook en het witte deel van de bosui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. marineren.
Meng ondertussen de honing, gochujang en sojasaus tot een saus.
Haal de kip uit de marinade. Verwijder zoveel mogelijk van de knoflook en bosui, dit kan verbranden bij het frituren. De marinade gebruik je niet meer. Bestuif de kluifjes rondom goed met het aardappelzetmeel.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 175 C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Bak de kip in delen in ca. 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, de kip is nog niet gaar. Verhoog de temperatuur van de olie naar 190 C. en bak de kip voor een tweede keer 5-7 min. tot lichtbruin, knapperig en gaar. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt de boter in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook toe en bak 1-2 min. Voeg de gochujang-saus toe en roer goed door. Kook 2-3 min. Haal van het vuur en schep de kipkluifjes erdoor tot ze rondom bedekt zijn met de saus. Schep ze op een bord. Haal het groene deel van de bosui uit de koelkast, giet af, dep droog met wat keukenpapier en leg op de kip. Bestrooi met de sesamzaadjes.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g verse gember
4 tenen knoflook
2 bosuien
500 g scharrel kipkluifjes
3 el honing
3 el gochujang
2 el sojasaus
3 el aardappelzetmeel
1 l zonnebloemolie
50 g ongezouten roomboter
1 tl witte sesamzaadjes
Dit heb je nodig
keukenthermometer