Komkommersalade van Hugo Kennis
Tv-kok Hugo neemt je mee naar de Koreaanse keuken met deze heerlijk pittige salade geïnspireerd op Oi-Muchim salade. Wat in het Koreaans zoveel betekent als 'gekruide komkommer'.
Aan de slag
Snijd de komkommers in grove, ongelijke stukken van 2-3 cm. Leg in een vergiet en bestrooi met het zout. Schep om en laat 20 min. staan.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in ringen. Meng de knoflook met de bosui, gochujang, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en ⅔ van het sesamzaad.
Knijp het vocht uit de komkommers en spoel onder koud stromend water, laat uitlekken in de vergiet en dep goed droog met een schone theedoek. Meng de dressing erdoor en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Serveer direct of laat lekker lang staan, zodat de smaken goed intrekken.
Komkommersalade van Hugo Kennis
Tv-kok Hugo neemt je mee naar de Koreaanse keuken met deze heerlijk pittige salade geïnspireerd op Oi-Muchim salade. Wat in het Koreaans zoveel betekent als 'gekruide komkommer'.
bijgerecht
null personen
110 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de komkommers in grove, ongelijke stukken van 2-3 cm. Leg in een vergiet en bestrooi met het zout. Schep om en laat 20 min. staan.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in ringen. Meng de knoflook met de bosui, gochujang, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en ⅔ van het sesamzaad.
Knijp het vocht uit de komkommers en spoel onder koud stromend water, laat uitlekken in de vergiet en dep goed droog met een schone theedoek. Meng de dressing erdoor en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Serveer direct of laat lekker lang staan, zodat de smaken goed intrekken.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 komkommers
½ el zout
2 tenen knoflook
3 bosuitjes
2 el gochujang Koreaanse chilipasta
2 el sojasaus
3 el rijstazijn
1 el sesamolie
1 tl kristalsuiker
1½ el zwart sesamzaad