Fivespice rollade uit de oven
Mooi gerecht dat ook geschikt is voor een etentje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de rode peper met 4 el woksaus en bestrijk de rollade ermee. Vet de ovenschaal. Leg de rollade in de ovenschaal en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de ongeschilde komkommer in plakjes. Doe in een schaal en meng met het limoensap, -rasp en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
Neem de rollade uit de oven, verwijder het netje en snijd in plakken. Sprenkel de rest van de woksaus erover. Serveer met de rijst en komkommersalade.
Fivespice rollade uit de oven
Mooi gerecht dat ook geschikt is voor een etentje.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de rode peper met 4 el woksaus en bestrijk de rollade ermee. Vet de ovenschaal. Leg de rollade in de ovenschaal en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de ongeschilde komkommer in plakjes. Doe in een schaal en meng met het limoensap, -rasp en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
Neem de rollade uit de oven, verwijder het netje en snijd in plakken. Sprenkel de rest van de woksaus erover. Serveer met de rijst en komkommersalade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
1 rode peper
6 el five spice woksaus
450 g varkensrollade
1 komkommer
4 el zonnebloemolie
400 g champignonroerbakmix
600 g 1 minuut basmatirijst
4 el Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)