Kantonese kip
Beetje spicy door een rood pepertje, lekker met gewokte boontjes.
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 2 min. mee.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen samen met de peper en de woksaus toe. Schenk er het water bij en laat ca. 8 min. met de deksel half op de pan op laag vuur stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verdeel over kommen en schep de Kantonese kip erop.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Kantonese kip
Beetje spicy door een rood pepertje, lekker met gewokte boontjes.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 2 min. mee.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen samen met de peper en de woksaus toe. Schenk er het water bij en laat ca. 8 min. met de deksel half op de pan op laag vuur stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verdeel over kommen en schep de Kantonese kip erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilet
1 ui
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
1 rode peper
500 g verse sperziebonen
175 ml five spice woksaus
100 ml kraanwater
250 g Chinese eiermie