Aziatische salade met rivierkreeftjes
Het is bijna alsof je sushi eet, maar dan in een salade. En zonder stokjes, handig!
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember en rijst 5 min. op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de rest van de olie, de rice vinegar en sojasaus tot een dressing. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in halve ringetjes en meng door de dressing. Snijd de komkommertjes in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Schep de helft van de dressing, de rijst, komkommerplakjes, avocado en boerenkool door elkaar.
Verdeel de rivierkreeftjes erover en besprenkel met de rest van de dressing.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Aziatische salade met rivierkreeftjes
Het is bijna alsof je sushi eet, maar dan in een salade. En zonder stokjes, handig!
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember en rijst 5 min. op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de rest van de olie, de rice vinegar en sojasaus tot een dressing. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in halve ringetjes en meng door de dressing. Snijd de komkommertjes in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Schep de helft van de dressing, de rijst, komkommerplakjes, avocado en boerenkool door elkaar.
Verdeel de rivierkreeftjes erover en besprenkel met de rest van de dressing.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 cm verse gember
2 el sesamolie
300 g 1 minuut basmatirijst
1 el rice vinegar
2 el sojasaus
1 rode peper
200 g snoepgroente komkommer
1 avocado
40 g babyboerenkool
100 g verse rivierkreeftjes