Pokebowl zalm
Deze pokebowl maak je gemakkelijk zelf. De zalm marineer je in soja, sesamolie en sriracha. Lekker pittig!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een bakje. Voeg de sojasaus, sesamolie en sriracha toe en meng door elkaar. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Schaaf de komkommer in lange repen met een kaasschaaf. Besprenkel met de rijstazijn en laat afgedekt staan tot gebruik. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de komkommerlinten, zeewiersalade, zalmblokjes, bosui en sushigember erover. Leg de avocado in een waaiertje bij de zalm. Bestrooi met het sesamzaad.
Zalmpoke bowl
Instructievideo - 02:11 min.
Pokebowl zalm
Deze pokebowl maak je gemakkelijk zelf. De zalm marineer je in soja, sesamolie en sriracha. Lekker pittig!
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een bakje. Voeg de sojasaus, sesamolie en sriracha toe en meng door elkaar. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Schaaf de komkommer in lange repen met een kaasschaaf. Besprenkel met de rijstazijn en laat afgedekt staan tot gebruik. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de komkommerlinten, zeewiersalade, zalmblokjes, bosui en sushigember erover. Leg de avocado in een waaiertje bij de zalm. Bestrooi met het sesamzaad.
algemeen:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g jasmijnrijst
300 g verse zalmhaasjes
2 el Japanse sojasaus
1 el sesamolie
2 tl sriracha sauce
½ komkommer
2 el rice vinegar
2 bosuien
1 eetrijpe avocado
125 g koelverse zeewiersalade
2 el sushigember
2 tl zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
kaasschaaf