Pokebowl zalm
bewaar
bewaar

Pokebowl zalm

Deze pokebowl maak je gemakkelijk zelf. De zalm marineer je in soja, sesamolie en sriracha. Lekker pittig!

25 min. bereiden / 1 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een bakje. Voeg de sojasaus, sesamolie en sriracha toe en meng door elkaar. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Schaaf de komkommer in lange repen met een kaasschaaf. Besprenkel met de rijstazijn en laat afgedekt staan tot gebruik. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes.

Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de komkommerlinten, zeewiersalade, zalmblokjes, bosui en sushigember erover. Leg de avocado in een waaiertje bij de zalm. Bestrooi met het sesamzaad.

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
variatietipOok lekker met sushirijst in plaats van jasmijnrijst.
variatietipJe kunt ook tonijn gebruiken in plaats van zalm.

Zalmpoke bowl

Instructievideo - 02:11 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pokebowl zalm

Deze pokebowl maak je gemakkelijk zelf. De zalm marineer je in soja, sesamolie en sriracha. Lekker pittig!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig