Pokébowl met garnalen
Pokébowls zijn ideaal om mee te variëren, ga eens voor deze variant met garnalen.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
Meng ondertussen de garnalen met de sojasaus, sesamolie en sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de rodekool, avocado, garnalen, sojabonen, kiemgroente, sushigember en zeewiersalade erover en serveer.
Pokébowl met garnalen
Pokébowls zijn ideaal om mee te variëren, ga eens voor deze variant met garnalen.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
Meng ondertussen de garnalen met de sojasaus, sesamolie en sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de rodekool, avocado, garnalen, sojabonen, kiemgroente, sushigember en zeewiersalade erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
80 ml rijstazijn
200 g verse grote garnalen gekookt en gepeld
2 el sojasaus
1 el sesamolie
2 tl sriracha
200 g rodekool
2 eetrijpe avocado's
200 g koelverse sojabonen
60 g pittige kiemgroente
2 el sushigember
125 g zeewiersalade