Vegetarisch taartje van sushi met avocado en edamame
Sushi + taart = sushitaartje! We maken deze vega sushi met avocado, edamame en zeewiersalade.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat 30 min. afkoelen op een grote platte schaal. Roer af en toe door.
Snijd de helft van de minikomkommers in plakjes en schil de andere met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Knip uit de norivellen 6 cirkels van ca. ø 12 cm, zodat ze in de springvorm passen. Houd een paar sojaboontjes achter voor de garnering. Meng de rest met ⅓ van de wasabi-mayonaise.
Bedek de bodem van de springvorm met het vershoudfolie. Verdeel voor 1 taartje (als je 2 taartjes maakt) met een natte lepel ¼ van de afgekoelde sushirijst over de springvorm, druk goed aan en strijk glad. Bedek met 1 nori-rondje. Verdeel achtereenvolgens de helft van de avocadoplakjes, de helft van de komkommerplakjes en de helft van de wasabi-sojaboontjes er gelijkmatig over. Dek af met een nori-rondje en de rest van de sushirijst. Druk goed aan.
Maak de springvorm los, druk de zijkanten stevig aan. Draai het sushitaartje om op een (donker) bord. Verwijder het vershoudfolie. Bedek de bovenkant met een nori-rondje. Maak zo ook het andere sushitaartje.
Verdeel de zeewiersalade in een halve cirkel over de taartjes. Maak roosjes van de komkommerlinten en de gember. Leg tussen het zeewier. Verdeel er wat sojaboontjes en groene radijskiemen tussen. Garneer de rest van de wasabi-mayonaise in ‘dotjes’ over de nori. Serveer met de sojasaus.
Vegetarisch taartje van sushi met avocado en edamame
Instructievideo - 00:37 min.
Vegetarisch taartje van sushi met avocado en edamame
Sushi + taart = sushitaartje! We maken deze vega sushi met avocado, edamame en zeewiersalade.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat 30 min. afkoelen op een grote platte schaal. Roer af en toe door.
Snijd de helft van de minikomkommers in plakjes en schil de andere met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Knip uit de norivellen 6 cirkels van ca. ø 12 cm, zodat ze in de springvorm passen. Houd een paar sojaboontjes achter voor de garnering. Meng de rest met ⅓ van de wasabi-mayonaise.
Bedek de bodem van de springvorm met het vershoudfolie. Verdeel voor 1 taartje (als je 2 taartjes maakt) met een natte lepel ¼ van de afgekoelde sushirijst over de springvorm, druk goed aan en strijk glad. Bedek met 1 nori-rondje. Verdeel achtereenvolgens de helft van de avocadoplakjes, de helft van de komkommerplakjes en de helft van de wasabi-sojaboontjes er gelijkmatig over. Dek af met een nori-rondje en de rest van de sushirijst. Druk goed aan.
Maak de springvorm los, druk de zijkanten stevig aan. Draai het sushitaartje om op een (donker) bord. Verwijder het vershoudfolie. Bedek de bovenkant met een nori-rondje. Maak zo ook het andere sushitaartje.
Verdeel de zeewiersalade in een halve cirkel over de taartjes. Maak roosjes van de komkommerlinten en de gember. Leg tussen het zeewier. Verdeel er wat sojaboontjes en groene radijskiemen tussen. Garneer de rest van de wasabi-mayonaise in ‘dotjes’ over de nori. Serveer met de sojasaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g sushirijst
40 ml rijstazijn
2 mini komkommers
1 eetrijpe avocado
3 norivellen
100 g koelverse sojabonen
3 el wasabimayonaise
50 g zeewiersalade
1 el ingelegde gember
5 g pittige kiemgroente
2 el sojasaus
Dit heb je nodig
vershoudfolie
springvorm met losse bodem (Ø12 cm)