Sushi met garnalen op een stokje
Sushi op een stokje voor de borrel: het beste borrelidee ever! Itadakimasu!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen.
Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze vervolgens tot repen van 7 cm lang. Snijd circa de helft van de mangostuk in zoveel stukken van ca. 1½ cm als je hapjes maakt. Snijd de rest van de mangostukjes in reepjes.
Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Laat de zeewiersalade goed uitlekken. Verdeel de komkommer, mangoreepjes en zeewiersalade in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan mangoreepjes, komkommer en zeewiersalade.
Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd 1½ cm van de zijkanten van de rollen. Deze worden niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Rijg aan elke satéprikker in willekeurige volgorde 2 sushirollen,1 blokje mango, 1 garnaal en 1 of 2 sojabonen.
Meng de wasabipaste met de kewpiemayonaise. Serveer de sushistokjes met de mayo en de sojasaus.
Sushi met garnalen op een stokje
Instructievideo - 00:27 min.
Sushi met garnalen op een stokje
Sushi op een stokje voor de borrel: het beste borrelidee ever! Itadakimasu!
null porties
115 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen.
Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze vervolgens tot repen van 7 cm lang. Snijd circa de helft van de mangostuk in zoveel stukken van ca. 1½ cm als je hapjes maakt. Snijd de rest van de mangostukjes in reepjes.
Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Laat de zeewiersalade goed uitlekken. Verdeel de komkommer, mangoreepjes en zeewiersalade in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan mangoreepjes, komkommer en zeewiersalade.
Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd 1½ cm van de zijkanten van de rollen. Deze worden niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Rijg aan elke satéprikker in willekeurige volgorde 2 sushirollen,1 blokje mango, 1 garnaal en 1 of 2 sojabonen.
Meng de wasabipaste met de kewpiemayonaise. Serveer de sushistokjes met de mayo en de sojasaus.
serveertip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
75 ml rijstazijn
½ komkommer
175 g verse zongerijpte mangostukjes
5 norivellen
125 g koelverse zeewiersalade
100 g verse gekookte en gepelde garnalen
50 g sojabonen
1 tl wasabipaste
3 el kewpiemayonaise
3 el sojasaus
Dit heb je nodig
sushimatje
houten satéprikkers