Pokébowl XXL
Sharing = caring! Met deze pokébowl XXL maak je aan tafel gegarandeerd indruk.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
Meng ondertussen de garnalen met ¼ van de sojasaus, met ⅕ van de sesamolie en met ⅓ van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm en schep om met ¼ van de sojasaus, ⅕ van de sesamolie en ⅓ van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en schep om met ¼ van de sojasaus, ⅕ van de sesamolie en de rest van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd de radijsjes in partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Snijd de waterkers grof en de komkommer in plakjes.
Laat de tofu uitlekken. Bedek een kom met de theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit. Verhit de rest van de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sushigember fijn. Voeg de gember samen met de rest van de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over een grote diepe serveerschaal. Verdeel de zalm, garnalen, tonijn en tofu in elementen over de rijst. Verdeel de radijs, avocado, waterkers, komkommer, sojabonen en zeewiersalade in elementen erover. Steek de stukjes nori langs de rand en bestrooi met de avocado en tonijn met het sesamzaad.
Pokébowl XXL
Sharing = caring! Met deze pokébowl XXL maak je aan tafel gegarandeerd indruk.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
Meng ondertussen de garnalen met ¼ van de sojasaus, met ⅕ van de sesamolie en met ⅓ van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm en schep om met ¼ van de sojasaus, ⅕ van de sesamolie en ⅓ van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en schep om met ¼ van de sojasaus, ⅕ van de sesamolie en de rest van de sriracha. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd de radijsjes in partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Snijd de waterkers grof en de komkommer in plakjes.
Laat de tofu uitlekken. Bedek een kom met de theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit. Verhit de rest van de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sushigember fijn. Voeg de gember samen met de rest van de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over een grote diepe serveerschaal. Verdeel de zalm, garnalen, tonijn en tofu in elementen over de rijst. Verdeel de radijs, avocado, waterkers, komkommer, sojabonen en zeewiersalade in elementen erover. Steek de stukjes nori langs de rand en bestrooi met de avocado en tonijn met het sesamzaad.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sushirijst
150 ml Saitaku rijstazijn
200 g verse grote garnalen gekookt en gepeld
8 el sojasaus
5 el sesamolie
6 tl sriracha
200 g verse tonijnsteaks
200 g verse zalmfilet
1 bosje radijs
2 eetrijpe avocado's
75 g waterkers
4 snoepkomkommers
375 g tofu naturel
2 el sushigember
200 g koelverse sojabonen
250 g zeewiersalade
10 g nori snack
1 el zwarte sesamzaadje
Dit heb je nodig
schone theedoek
wok