Kleine gehaktballetjes met rijst
Aan de slag
Korstjes van brood snijden. In kom 2 dl water schenken en brood hierin ca. 5 minuten laten weken. Knoflook pellen en uitpersen. Citroenen schoonboenen en met citroentrekker schilletjes van 1 citroen trekken. Citroenen uitpersen. Brood uitknijpen en met eieren, knoflook en shoarmakruiden in keukenmachine fijn malen. In kom broodmengsel met gehakt mengen en op smaak brengen met peper en zout. Gehakt tot balletjes van ca. 4 cm doorsnede rollen. Gehaktballetjes licht door maizena rollen.
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten en balletjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warm houden in aluminiumfolie. Vervolgens in achtergebleven bakolie op laag vuur citroenschilletjes en honing ca. 1 minuut aanbakken. Citroensap toevoegen en aanbaksels los roeren. Fond toevoegen en tot helft laten inkoken. Balletjes terugleggen in jus en ca. 5 minuten laten sudderen. Peterselie grof snijden. Balletjes en rijst verdelen over borden. Citroenjus over balletjes scheppen en bestrooien met peterselie. Lekker met boerensalade.
Kleine gehaktballetjes met rijst
hoofdgerecht
null personen
940 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Korstjes van brood snijden. In kom 2 dl water schenken en brood hierin ca. 5 minuten laten weken. Knoflook pellen en uitpersen. Citroenen schoonboenen en met citroentrekker schilletjes van 1 citroen trekken. Citroenen uitpersen. Brood uitknijpen en met eieren, knoflook en shoarmakruiden in keukenmachine fijn malen. In kom broodmengsel met gehakt mengen en op smaak brengen met peper en zout. Gehakt tot balletjes van ca. 4 cm doorsnede rollen. Gehaktballetjes licht door maizena rollen.
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten en balletjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warm houden in aluminiumfolie. Vervolgens in achtergebleven bakolie op laag vuur citroenschilletjes en honing ca. 1 minuut aanbakken. Citroensap toevoegen en aanbaksels los roeren. Fond toevoegen en tot helft laten inkoken. Balletjes terugleggen in jus en ca. 5 minuten laten sudderen. Peterselie grof snijden. Balletjes en rijst verdelen over borden. Citroenjus over balletjes scheppen en bestrooien met peterselie. Lekker met boerensalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 sneetjes oud witbrood
1 teentje knoflook
2 citroenen
2 eieren
1 el shoarmakruiden
500 g lamsgehakt
0 zout en peper
5 el maizena
400 g rijst
0 olie
1 el honing
1 pot gevogeltefond
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
keukenmachine
aluminiumfolie