Gehaktballetjes met muntsaus
Aan de slag
In kom couscous met 1/2 dl warm water ca. 6 minuten laten wellen. In kom gehakt, couscous, ui, peterselie, zout en peper door elkaar kneden en tot 16 balletjes vormen. In hapjespan olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar bakken. Komkommer in vieren snijden, zaadjes verwijderen en komkommer in kleine blokjes snijden. In kom knoflooksaus, komkommerblokjes en munt tot romige muntsaus roeren. Gehaktballetjes warm of koud serveren met muntsaus.
Gehaktballetjes met muntsaus
null porties
70 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In kom couscous met 1/2 dl warm water ca. 6 minuten laten wellen. In kom gehakt, couscous, ui, peterselie, zout en peper door elkaar kneden en tot 16 balletjes vormen. In hapjespan olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar bakken. Komkommer in vieren snijden, zaadjes verwijderen en komkommer in kleine blokjes snijden. In kom knoflooksaus, komkommerblokjes en munt tot romige muntsaus roeren. Gehaktballetjes warm of koud serveren met muntsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g couscous
250 g lamsgehakt (of rundergehakt)
1 kleine ui
1 eetlepel peterselie
0 zout en (versgemalen) peper
2 eetlepels (olijf)olie
¼ komkommer
100 ml knoflooksaus
2 eetlepels verse munt