Pastinaakstoof met seitan en aardappelpuree
bewaar
bewaar

Pastinaakstoof met seitan en aardappelpuree

Pastinaak is misschien wel de ultieme herfstgroente! In deze stoof combineren we 'm met seitan en aardappelpuree. Zo heb je makkelijk een vega-stoofje gemaakt.

45 min. bereiden

14 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Schil en snijd de pastinaak in stukken van 1 cm. Bind de Italiaanse kruidenmix met keukentouw tot een bundeltje. Laat een lang stuk touw over zodat het bundeltje later makkelijk uit de saus gehaald kan worden.

Verhit de helft van de margarine in de braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de seitan, pastinaak, tomatenpuree, laurier en kruidenbundel toe aan de braadpan en bak 2 min mee.

Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan op laag vuur 25 min. zachtjes koken.

Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Giet af en stamp met de rest van de margarine tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de stoof. Serveer met de aardappelpuree.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastinaakstoof met seitan en aardappelpuree

Pastinaak is misschien wel de ultieme herfstgroente! In deze stoof combineren we 'm met seitan en aardappelpuree. Zo heb je makkelijk een vega-stoofje gemaakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig