Pastinaakstoof met seitan en aardappelpuree
Pastinaak is misschien wel de ultieme herfstgroente! In deze stoof combineren we 'm met seitan en aardappelpuree. Zo heb je makkelijk een vega-stoofje gemaakt.
Aan de slag
Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Schil en snijd de pastinaak in stukken van 1 cm. Bind de Italiaanse kruidenmix met keukentouw tot een bundeltje. Laat een lang stuk touw over zodat het bundeltje later makkelijk uit de saus gehaald kan worden.
Verhit de helft van de margarine in de braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de seitan, pastinaak, tomatenpuree, laurier en kruidenbundel toe aan de braadpan en bak 2 min mee.
Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan op laag vuur 25 min. zachtjes koken.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Giet af en stamp met de rest van de margarine tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de stoof. Serveer met de aardappelpuree.
Pastinaakstoof met seitan en aardappelpuree
Pastinaak is misschien wel de ultieme herfstgroente! In deze stoof combineren we 'm met seitan en aardappelpuree. Zo heb je makkelijk een vega-stoofje gemaakt.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Schil en snijd de pastinaak in stukken van 1 cm. Bind de Italiaanse kruidenmix met keukentouw tot een bundeltje. Laat een lang stuk touw over zodat het bundeltje later makkelijk uit de saus gehaald kan worden.
Verhit de helft van de margarine in de braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de seitan, pastinaak, tomatenpuree, laurier en kruidenbundel toe aan de braadpan en bak 2 min mee.
Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan op laag vuur 25 min. zachtjes koken.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Giet af en stamp met de rest van de margarine tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de stoof. Serveer met de aardappelpuree.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
200 g winterpeen
3 stengels bleekselderij
400 g pastinaken
20 g verse Italiaanse kruidenmix
50 g plantaardige margarine
300 g seitan stukjes
70 g tomatenpuree in blik
2 laurierblaadjes
300 ml vegan rode wijn (merlot)
1 vegan groentebouillonblokje
150 ml water
1 kg iets kruimige aardappel
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
keukentouw