Vegetarische shepherd's pie met rulstukjes en prei
Shepherds pie maar dan vegetarisch. Met rulstukjes dus.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.
Was ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen van een ½ cm. Schil de peen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit ⅖ van de boter in de braadpan en bak de tomatenpuree en ⅔ van de Provençaalse kruiden 1 min. op laag vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak ca. 3 min. Voeg de prei, peen, het bouillonblokje en kokende water toe, breng aan de kook en laat ca. 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en stamp met de rest van de boter, melk en de rest van de kruiden tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over het prei-rulstukjesmengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin.
Vegetarische shepherd's pie met rulstukjes en prei
Shepherds pie maar dan vegetarisch. Met rulstukjes dus.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.
Was ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen van een ½ cm. Schil de peen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit ⅖ van de boter in de braadpan en bak de tomatenpuree en ⅔ van de Provençaalse kruiden 1 min. op laag vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak ca. 3 min. Voeg de prei, peen, het bouillonblokje en kokende water toe, breng aan de kook en laat ca. 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en stamp met de rest van de boter, melk en de rest van de kruiden tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over het prei-rulstukjesmengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 preien
200 g winterpeen
3 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
1 el tomatenpuree
1½ el Provençaalse kruiden
200 g Vegan rulstukjes
1 groentebouillonblokje
200 ml kokend water
100 ml volle melk
Dit heb je nodig
Ovenbestendige gietijzeren braadpan
pureestamper