Vegetarische shepherd's pie met rulstukjes en prei
bewaar
bewaar

Vegetarische shepherd's pie met rulstukjes en prei

Shepherds pie maar dan vegetarisch. Met rulstukjes dus.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.  

Was ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen van een ½ cm. Schil de peen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.  

Verhit ⅖ van de boter in de braadpan en bak de tomatenpuree en ⅔ van de Provençaalse kruiden 1 min. op laag vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak ca. 3 min. Voeg de prei, peen, het bouillonblokje en kokende water toe, breng aan de kook en laat ca. 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en stamp met de rest van de boter, melk en de rest van de kruiden tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Verdeel de puree over het prei-rulstukjesmengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin. 

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische shepherd's pie met rulstukjes en prei

Shepherds pie maar dan vegetarisch. Met rulstukjes dus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig