Shepherd's pie
Een Shepherd's pie is een klassiek Brits gerecht dat gemaakt wordt met lamsgehakt, vandaar 'shepherd' in de naam. In deze versie gebruiken we rundergehakt.
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de winterwortels en rasp ze op een grove rasp. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en wortel 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen.
Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Roerbak 6-8 min. tot het gehakt mooi bruin is en het vet loslaat.
Los ondertussen de bouillonblokjes op in het water. Voeg de tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe en bak 2 min. mee. Giet de bouillon erbij, voeg de takjes tijm toe, breng het geheel met de deksel erop aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 20 min. zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt. Schil de aardappelen en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Kook ze in ruim gezouten water in ca. 15 min. gaar. Giet af, laat de aardappelen uitdampen en stamp met de boter, de melk en de eidooiers tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree erover en maak met een vork een patroontje op de bovenkant.
Bak 25 min. in het midden van de oven, tot de puree lichtbruin is en het gehaktmengsel bubbelt langs de randen Laat 5 min. afkoelen voor het serveren.
Shepherd's pie
Een Shepherd's pie is een klassiek Brits gerecht dat gemaakt wordt met lamsgehakt, vandaar 'shepherd' in de naam. In deze versie gebruiken we rundergehakt.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
45 min. bereiden
20 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de winterwortels en rasp ze op een grove rasp. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en wortel 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen.
Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Roerbak 6-8 min. tot het gehakt mooi bruin is en het vet loslaat.
Los ondertussen de bouillonblokjes op in het water. Voeg de tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe en bak 2 min. mee. Giet de bouillon erbij, voeg de takjes tijm toe, breng het geheel met de deksel erop aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 20 min. zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt. Schil de aardappelen en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Kook ze in ruim gezouten water in ca. 15 min. gaar. Giet af, laat de aardappelen uitdampen en stamp met de boter, de melk en de eidooiers tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree erover en maak met een vork een patroontje op de bovenkant.
Bak 25 min. in het midden van de oven, tot de puree lichtbruin is en het gehaktmengsel bubbelt langs de randen Laat 5 min. afkoelen voor het serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
250 g winterwortels
1 el zonnebloemolie
500 g rundergehakt
1¼ runderbouillontablet
300 ml heet water
2 el tomatenpuree
1 el worcestershiresauce
2 middelgrote eieren
1 kg kruimige aardappel
85 g ongezouten roomboter
45 ml volle melk
Dit heb je nodig
grove rasp
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)