Appeljachtschotel
Deze jachtschotel met appel is het bewijs dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd deze in halve ringen. Snipper de uien en snijd de champignons in kwarten.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de prei, ui en champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehaktmengsel erin.
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de helft van de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.
Boen de rest van de appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in dunne plakjes. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak de appeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Appeljachtschotel
Deze jachtschotel met appel is het bewijs dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd deze in halve ringen. Snipper de uien en snijd de champignons in kwarten.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de prei, ui en champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehaktmengsel erin.
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de helft van de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.
Boen de rest van de appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in dunne plakjes. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak de appeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g iets kruimige aardappelen
1 prei
2 middelgrote uien
250 g champignons
50 g ongezouten roomboter
500 g rundergehakt
70 g tomatenpuree
2 el worcestershiresauce
2 tl gedroogde tijm
4 Elstar appels
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)
pureestamper