Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus
Met deze pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus kom je zeker aan je dagelijkse portie groente. Dat is extra genieten.
Aan de slag
Schil de aardappelen, knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Snijd de halve pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Snipper de uien.
Doe de aardappel, knolselderij, pastinaak, pompoen, ⅔ van de ui en ¾ van het groentebouillonblokje in een pan met ruim water. Breng aan de kook en kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons en de rest van de ui 6-8 min. op middelhoog vuur. Verkruimel de rest van het bouillonblokje erover en voeg kokend water toe. Laat 1 min. inkoken en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de appel in blokjes van 1 cm. Giet de aardappel en groenten af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Meng de rest van de boter en de stukjes appel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus.
Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus
Met deze pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus kom je zeker aan je dagelijkse portie groente. Dat is extra genieten.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Snijd de halve pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Snipper de uien.
Doe de aardappel, knolselderij, pastinaak, pompoen, ⅔ van de ui en ¾ van het groentebouillonblokje in een pan met ruim water. Breng aan de kook en kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons en de rest van de ui 6-8 min. op middelhoog vuur. Verkruimel de rest van het bouillonblokje erover en voeg kokend water toe. Laat 1 min. inkoken en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de appel in blokjes van 1 cm. Giet de aardappel en groenten af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Meng de rest van de boter en de stukjes appel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
½ knolselderij
1 pastinaak
½ flespompoen
3 rode uien
1 groentebouillonblokje
250 g champignons
75 g ongezouten roomboter
75 ml kokend water
1 granny smith appel
Dit heb je nodig
pureestamper