Preistamppot met vegaburger en jus
Modern AVG'tje: aardappel, vegaburger en groente, het zit allemaal in deze preistamppot. Mét jus natuurlijk.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Kook de prei de laatste minuut met de aardappelen mee. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de burgers in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Haal uit de pan.
Verhit de rest van de boter en bak de ui 10 min. op laag tot middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Laat het bouillonblokje oplossen in het water en voeg samen met de mosterd toe aan de ui. Roer door en laat in ca. 6 min. inkoken tot een gebonden jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de burgers toe aan de jus en houd warm.
Snijd de augurken in blokjes van een ½ cm. Giet de aardappelen en prei af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en prei met eventueel wat kookvocht tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de burgers, jus en augurk.
Preistamppot met vegaburger en jus
Modern AVG'tje: aardappel, vegaburger en groente, het zit allemaal in deze preistamppot. Mét jus natuurlijk.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Kook de prei de laatste minuut met de aardappelen mee. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de burgers in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Haal uit de pan.
Verhit de rest van de boter en bak de ui 10 min. op laag tot middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Laat het bouillonblokje oplossen in het water en voeg samen met de mosterd toe aan de ui. Roer door en laat in ca. 6 min. inkoken tot een gebonden jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de burgers toe aan de jus en houd warm.
Snijd de augurken in blokjes van een ½ cm. Giet de aardappelen en prei af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en prei met eventueel wat kookvocht tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de burgers, jus en augurk.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 preien
1 middelgrote ui
30 g ongezouten roomboter
4 vegetarische basis burgers
1 el tarwebloem
1 groentebouillonblokje
400 ml kokend water
1 el grove mosterd
2 grote augurken
Dit heb je nodig
pureestamper