Zweedse vegaballetjes met aardappel & broccoli
Waar maak je de lekkerste Zweedse balletjes? Gewoon in eigen keuken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in dunne partjes. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng de rulstukjes met het ei, ¼ van de mosterd, de fijngesneden dille, panko, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 28 gelijke balletjes van.
Verdeel de balletjes over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en bak de laatste 20 min. bij de aardappelen mee in de oven. Wissel halverwege.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een grote pan in 6 min. beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.
Verkruimel ondertussen de bouillontablet in een kom en voeg het kokend water toe. Roer los. Smelt de boter in een hapjespan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 1 min. mee. Voeg de rest van de mosterd, de kookzuivel en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Verdeel de vegetarische balletjes met de roomsaus samen met de aardappelparten en groente over de borden.
Zweedse vegaballetjes met aardappel & broccoli
Waar maak je de lekkerste Zweedse balletjes? Gewoon in eigen keuken!
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in dunne partjes. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng de rulstukjes met het ei, ¼ van de mosterd, de fijngesneden dille, panko, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 28 gelijke balletjes van.
Verdeel de balletjes over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en bak de laatste 20 min. bij de aardappelen mee in de oven. Wissel halverwege.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een grote pan in 6 min. beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.
Verkruimel ondertussen de bouillontablet in een kom en voeg het kokend water toe. Roer los. Smelt de boter in een hapjespan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 1 min. mee. Voeg de rest van de mosterd, de kookzuivel en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Verdeel de vegetarische balletjes met de roomsaus samen met de aardappelparten en groente over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen
2 el milde olijfolie
15 g verse dille
500 g vegetarische basis rulstukjes
1 middelgroot ei
4 tl grove mosterd
1½ el panko
400 g ongesneden snijbonen
1 stronk broccoli
1 groentebouillontablet
150 ml kokend water
30 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
250 ml kookzuivel
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier