Eenpansnoedels met broccoli en paprika
Een pan + noedels = amper afwas. Fijn! Klaar in 20 minuten én vega. Need we say more?
Aan de slag
Halveer de paprika’s overlangs, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm. Schil de steel en snijd in plakjes.
Doe de paprika, broccoli, noedels en rulstukjes in een pan van Ø 30 cm. Rasp de gember en pers knoflook boven de pan. Voeg de sesamolie, sojasaus en 5 spice toe.
Schenk er het kokend water over, roer door en breng opnieuw aan de kook. Laat zonder deksel 10 min. op middelhoog vuur koken. Blijf goed omscheppen zodat de noedels niet aan elkaar plakken. Voeg eventueel meer water toe als de noedels nog niet gaar zijn en het vocht helemaal ingekookt is.
Eenpansnoedels met broccoli en paprika
Een pan + noedels = amper afwas. Fijn! Klaar in 20 minuten én vega. Need we say more?
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika’s overlangs, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm. Schil de steel en snijd in plakjes.
Doe de paprika, broccoli, noedels en rulstukjes in een pan van Ø 30 cm. Rasp de gember en pers knoflook boven de pan. Voeg de sesamolie, sojasaus en 5 spice toe.
Schenk er het kokend water over, roer door en breng opnieuw aan de kook. Laat zonder deksel 10 min. op middelhoog vuur koken. Blijf goed omscheppen zodat de noedels niet aan elkaar plakken. Voeg eventueel meer water toe als de noedels nog niet gaar zijn en het vocht helemaal ingekookt is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
500 g broccoli
270 g udon noedels
200 g vegetarische basis rulstukjes
4 cm verse gember
2 tenen knoflook
2 el sesamolie
3 el sojasaus
½ el 5 spices
900 ml kokend water
Dit heb je nodig
grote pan (Ø 30 cm)