Hete bliksem met worst
Hete bliksem is een klassiek Nederlandse stamppot met appel. Lekker met een gebakken worstje erbij en al in een halfuurtje op tafel.
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, voeg ⅓ van de boter toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 7-8 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Schep af en toe om. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Schep de uien uit de pan, maar laat het bakvet zitten.
Smelt de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de braadworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de gebakken uien en appelblokjes door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de hete bliksem over borden en leg de braadworsten erbij. Schep de boter uit de pan erover.
Hete bliksem met worst
Hete bliksem is een klassiek Nederlandse stamppot met appel. Lekker met een gebakken worstje erbij en al in een halfuurtje op tafel.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, voeg ⅓ van de boter toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 7-8 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Schep af en toe om. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Schep de uien uit de pan, maar laat het bakvet zitten.
Smelt de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de braadworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de gebakken uien en appelblokjes door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de hete bliksem over borden en leg de braadworsten erbij. Schep de boter uit de pan erover.
combinatietip:
variatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
60 g ongezouten roomboter
3 middelgrote uien
4 friszure appels
4 varkensbraadworsten
Dit heb je nodig
pureestamper