Hete bliksem met worst
bewaar
bewaar

Hete bliksem met worst

Hete bliksem is een klassiek Nederlandse stamppot met appel. Lekker met een gebakken worstje erbij en al in een halfuurtje op tafel.

30 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, voeg ⅓ van de boter toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 7-8 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Schep af en toe om. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Schep de uien uit de pan, maar laat het bakvet zitten.

Smelt de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de braadworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep de gebakken uien en appelblokjes door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de hete bliksem over borden en leg de braadworsten erbij. Schep de boter uit de pan erover.

combinatietipLekker met mosterd.
variatietipVervang de helft van de aardappelen door 500 g knolselderij. Schil en snijd de knolselderij in blokjes en kook met de aardappelen gaar.
vegatipVervang de braadworst door plantaardige kipbraadworst (AH Terra). Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hete bliksem met worst

Hete bliksem is een klassiek Nederlandse stamppot met appel. Lekker met een gebakken worstje erbij en al in een halfuurtje op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig