Traybake aardappel, tomaat, prei en witte kaas
Budgetproof en makkelijk te maken: een traybake! Meng simpelweg alle ingrediënten en schuif in de oven. Kun je ondertussen je sporttas klaarzetten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in blokjes van 3 cm, schep de olie, peper en eventueel zout erdoor en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Snijd ondertussen de prei in de lengte in kwarten, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd elk kwart in de breedte in 3 stukken. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de selderijstelen fijn en de blaadjes grof.
Haal na 15 min. de traybake uit de oven. Schep om met de helft van de Provençaalse kruiden en de stukken prei. Bestrooi met de selderijstelen. Verdeel de tomaat erover en rooster nog ca. 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de witte kaas, selderijblaadjes, knoflook, de rest van de Provençaalse kruiden, het water en peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een glad mengsel.
Haal de traybake uit de oven en verdeel het witte-kaasmengsel erover.
Traybake aardappel, tomaat, prei en witte kaas
Budgetproof en makkelijk te maken: een traybake! Meng simpelweg alle ingrediënten en schuif in de oven. Kun je ondertussen je sporttas klaarzetten.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in blokjes van 3 cm, schep de olie, peper en eventueel zout erdoor en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Snijd ondertussen de prei in de lengte in kwarten, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd elk kwart in de breedte in 3 stukken. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de selderijstelen fijn en de blaadjes grof.
Haal na 15 min. de traybake uit de oven. Schep om met de helft van de Provençaalse kruiden en de stukken prei. Bestrooi met de selderijstelen. Verdeel de tomaat erover en rooster nog ca. 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de witte kaas, selderijblaadjes, knoflook, de rest van de Provençaalse kruiden, het water en peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een glad mengsel.
Haal de traybake uit de oven en verdeel het witte-kaasmengsel erover.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
4 el milde olijfolie
400 g preien
200 g tomaten
1 teen knoflook
5 g verse selderij
2 tl Provençaalse kruiden
200 g witte kaas
2 el water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen