Couscous met geroosterde courgette, aubergine en witte kaas
Staat er nog een blik witte bonen in je kast en weet je niet wat je er mee moet? Wij wel! In de couscous ermee. Perfect bij de geroosterde aubergine en courgette.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 cm en meng met de helft van de Provençaalse kruiden, de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. Voeg de tomaten, het water, de rest van de Provençaalse kruiden en de witte bonen toe. Breng aan de kook en laat met deksel op laag vuur ca. 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de geroosterde groenten door de tomatensaus en serveer met de couscous. Verkruimel de kaas erover.
Couscous met geroosterde courgette, aubergine en witte kaas
Staat er nog een blik witte bonen in je kast en weet je niet wat je er mee moet? Wij wel! In de couscous ermee. Perfect bij de geroosterde aubergine en courgette.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 cm en meng met de helft van de Provençaalse kruiden, de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. Voeg de tomaten, het water, de rest van de Provençaalse kruiden en de witte bonen toe. Breng aan de kook en laat met deksel op laag vuur ca. 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de geroosterde groenten door de tomatensaus en serveer met de couscous. Verkruimel de kaas erover.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
1 el Provençaalse kruiden
4 el milde olijfolie
400 g witte bonen in blik
2 tenen knoflook
2 tomaten
1 el tomatenpuree
250 ml kokend water
300 g couscous
100 g witte kaas
Dit heb je nodig
bakpapier