Couscoussalade met courgette en witte kaas
Doe's couscous! Lekker als salade met courgette en witte kaas.
Aan de slag
Snijd de witte kaas in blokjes van ca. 1½ cm en de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Klop de dille, mosterd, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 2 el -sap (per 4 personen), ⅘ van de olie en peper tot een dressing. Doe de helft van de dressing samen met de witte kaas in een kommetje en laat staat tot gebruik.
Doe de couscous in een kom, schenk er volgens de aanwijzingen op de verpakking het kokende water over en laat afgedekt 10 min. staan.
Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.
Verwijder ondertussen de onderkant en de uitstekende stelen van de venkelknol, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Laat de olijven uitlekken en halveer ze.
Roer de couscous los en meng met de rest van de dressing, courgette, venkel, olijven en rucola. Verdeel de witte kaas erover en breng op smaak met peper en zout.
Couscoussalade met courgette en witte kaas
Doe's couscous! Lekker als salade met courgette en witte kaas.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de witte kaas in blokjes van ca. 1½ cm en de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Klop de dille, mosterd, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 2 el -sap (per 4 personen), ⅘ van de olie en peper tot een dressing. Doe de helft van de dressing samen met de witte kaas in een kommetje en laat staat tot gebruik.
Doe de couscous in een kom, schenk er volgens de aanwijzingen op de verpakking het kokende water over en laat afgedekt 10 min. staan.
Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.
Verwijder ondertussen de onderkant en de uitstekende stelen van de venkelknol, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Laat de olijven uitlekken en halveer ze.
Roer de couscous los en meng met de rest van de dressing, courgette, venkel, olijven en rucola. Verdeel de witte kaas erover en breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g witte kaas 45+
7½ g verse dille
1 citroen
2 tl milde mosterd
5 el milde olijfolie
300 g couscous
1 courgette
1 venkelknol
240 g biologische kalamata-olijven zonder pit
42½ g rucola