Couscoussalade met spinazie en witte kaas
De lente vraagt om couscoussalade. Met spinazie en groene kruiden maak je er het perfecte voorjaarsbordje van.
Aan de slag
Kook de tuinerwten 5 min., giet af en laat uitlekken in een vergiet. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de spinazie grof.
Haal de blaadjes van de peterselie, koriander en munt. Doe 5 el olie (per 4 personen) uit het potje witte-kaasblokjes, de honing, het citroensap, -rasp, de peterselie, koriander en de helft van de muntblaadjes in een hoge beker en pureer tot een gladde dressing.
Doe de tuinerwten, couscous, spinazie, witte-kaasblokjes, granaatappelpitjes en de dressing in een grote kom en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de couscoussalade over diepe borden en bestrooi met de resterende muntblaadjes. Hak de pecannoten grof en verdeel over de salades.
Couscoussalade met spinazie en witte kaas
De lente vraagt om couscoussalade. Met spinazie en groene kruiden maak je er het perfecte voorjaarsbordje van.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tuinerwten 5 min., giet af en laat uitlekken in een vergiet. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de spinazie grof.
Haal de blaadjes van de peterselie, koriander en munt. Doe 5 el olie (per 4 personen) uit het potje witte-kaasblokjes, de honing, het citroensap, -rasp, de peterselie, koriander en de helft van de muntblaadjes in een hoge beker en pureer tot een gladde dressing.
Doe de tuinerwten, couscous, spinazie, witte-kaasblokjes, granaatappelpitjes en de dressing in een grote kom en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de couscoussalade over diepe borden en bestrooi met de resterende muntblaadjes. Hak de pecannoten grof en verdeel over de salades.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries tuinerwten
300 g couscous
1 citroen
200 g verse spinazie
15 g verse peterselie
15 g verse koriander
15 g verse munt
1 el honing
110 g witte kaas
185 g zongerijpte granaatappelpitjes
40 g gezouten pecannoten
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker