Wraps met ketjap-tempeh, kool en maissalsa
Dit recept bevat meer vezels door de volkorentortilla's én er zit ook nog eens veel groente in. Dit alles samen met ketjap-tempeh maakt dit gerecht een smakelijk feestje. Wat wil je nog meer?
Aan de slag
Snipper de rode ui. Maak de jalapeñopeper schoon en snijd fijn. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit (per 4 personen). Giet de mais af. Meng de helft van de ui met de jalapeñopeper, het limoenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) en de mais. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rodekool met de rest van het limoensap, ⅓ van de olie en het karwijzaad. Schep om en laat staan tot gebruik.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak de rest van de ui en de tempeh 4-5 min. op middelhoog vuur, schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Besmeer de wraps met de srirachamayo en beleg met de ijsbergsla, rodekoolsalade, gebakken tempeh en maissalsa. Vouw de zijkanten van de wraps naar binnen en rol vervolgens strak op, snijd schuin door.
Wraps met ketjap-tempeh, kool en maissalsa
Dit recept bevat meer vezels door de volkorentortilla's én er zit ook nog eens veel groente in. Dit alles samen met ketjap-tempeh maakt dit gerecht een smakelijk feestje. Wat wil je nog meer?
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de rode ui. Maak de jalapeñopeper schoon en snijd fijn. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit (per 4 personen). Giet de mais af. Meng de helft van de ui met de jalapeñopeper, het limoenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) en de mais. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rodekool met de rest van het limoensap, ⅓ van de olie en het karwijzaad. Schep om en laat staan tot gebruik.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak de rest van de ui en de tempeh 4-5 min. op middelhoog vuur, schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Besmeer de wraps met de srirachamayo en beleg met de ijsbergsla, rodekoolsalade, gebakken tempeh en maissalsa. Vouw de zijkanten van de wraps naar binnen en rol vervolgens strak op, snijd schuin door.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 verse groene jalapeñopeper
2 biologische limoenen
340 g maiskorrels in blik
300 g biologische rodekool
3 el milde olijfolie
2 tl karwijzaad
360 g tempeh ketjap
6 volkoren tortillawraps
50 ml plantaardige mayo sriracha
200 g fijngesneden ijsbergsla