Pita vegan shoarma met srirachamayo
Deze pita vegan shoarma met srirachamayonaise is budget-proof, vegan, in 15 min klaar en jouw inspiratie voor vanavond.
Aan de slag
Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met de rode ui, 1 tl (voor 4 personen) limoenrasp en het -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de komkommer toe en schep om.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarma 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Rooster ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ⅔ van de sriracha met de mayonaise. Snijd de broodjes open en besmeer met de srirachamayonaise.
Vul het broodje vervolgens met een deel van de salade en de shoarma en besprenkel met de rest van de sriracha. Serveer met de rest van de salade.
Pita vegan shoarma met srirachamayo
Deze pita vegan shoarma met srirachamayonaise is budget-proof, vegan, in 15 min klaar en jouw inspiratie voor vanavond.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met de rode ui, 1 tl (voor 4 personen) limoenrasp en het -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de komkommer toe en schep om.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarma 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Rooster ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ⅔ van de sriracha met de mayonaise. Snijd de broodjes open en besmeer met de srirachamayonaise.
Vul het broodje vervolgens met een deel van de salade en de shoarma en besprenkel met de rest van de sriracha. Serveer met de rest van de salade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 komkommer
1 limoen
300 g biologische gesneden rodekool
2 el arachideolie
350 g koelverse vegan shoarma
4 grote pitabroodjes
3 tl sriracha sauce
4 el plantaardige vegan mayo