Plantaardige pizza shoarma
bewaar
bewaar

Plantaardige pizza shoarma

Vegan pizza shoarma: vervang het vlees voor shoarma van paddenstoelen en plantaardige rasp. Dat we daar niet eerder aan gedacht hadden! Uiteraard met je favo (vegan) witte en rode saus.

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de cherrytomaten in kwarten en de rode ui in halve ringen. Rol 1 rol pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en 1 rol pizzadeeg op een met bakpapier bekleed rooster. Besmeer beide met de helft van de tomatenpuree. Laat 1 cm van de rand vrij.

Verdeel de helft van de cherrytomaten, van de champignons, van de uien en van de vegan shoarma over de 2 pizza’s en top af met de helft van het plantaardige rasp. Bak de 2 pizza’s 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Maak zo ook de andere 2 pizza’s.

Pers ondertussen de knoflook en snijd de bieslook fijn. Meng de plantaardige mayonaise, de soja-gurt de knoflook en de bieslook in een kom en roer goed door.

Verdeel de ijsbergsla over de pizza’s en besprenkel met de gurt-saus en de sriracha.

variatietipHoud je niet van pittig, laat dan de sriracha weg.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Plantaardige pizza shoarma

Vegan pizza shoarma: vervang het vlees voor shoarma van paddenstoelen en plantaardige rasp. Dat we daar niet eerder aan gedacht hadden! Uiteraard met je favo (vegan) witte en rode saus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig