Plantaardige pizza shoarma
Vegan pizza shoarma: vervang het vlees voor shoarma van paddenstoelen en plantaardige rasp. Dat we daar niet eerder aan gedacht hadden! Uiteraard met je favo (vegan) witte en rode saus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en de rode ui in halve ringen. Rol 1 rol pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en 1 rol pizzadeeg op een met bakpapier bekleed rooster. Besmeer beide met de helft van de tomatenpuree. Laat 1 cm van de rand vrij.
Verdeel de helft van de cherrytomaten, van de champignons, van de uien en van de vegan shoarma over de 2 pizza’s en top af met de helft van het plantaardige rasp. Bak de 2 pizza’s 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Maak zo ook de andere 2 pizza’s.
Pers ondertussen de knoflook en snijd de bieslook fijn. Meng de plantaardige mayonaise, de soja-gurt de knoflook en de bieslook in een kom en roer goed door.
Verdeel de ijsbergsla over de pizza’s en besprenkel met de gurt-saus en de sriracha.
Plantaardige pizza shoarma
Vegan pizza shoarma: vervang het vlees voor shoarma van paddenstoelen en plantaardige rasp. Dat we daar niet eerder aan gedacht hadden! Uiteraard met je favo (vegan) witte en rode saus.
hoofdgerecht
null personen
1175 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en de rode ui in halve ringen. Rol 1 rol pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en 1 rol pizzadeeg op een met bakpapier bekleed rooster. Besmeer beide met de helft van de tomatenpuree. Laat 1 cm van de rand vrij.
Verdeel de helft van de cherrytomaten, van de champignons, van de uien en van de vegan shoarma over de 2 pizza’s en top af met de helft van het plantaardige rasp. Bak de 2 pizza’s 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Maak zo ook de andere 2 pizza’s.
Pers ondertussen de knoflook en snijd de bieslook fijn. Meng de plantaardige mayonaise, de soja-gurt de knoflook en de bieslook in een kom en roer goed door.
Verdeel de ijsbergsla over de pizza’s en besprenkel met de gurt-saus en de sriracha.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g cherrytomaten
2 rode uien
4 rollen koelvers pizzadeeg
100 g tomatenpuree
250 g gesneden kastanjechampignons
360 g vegan shoarma paddenstoelen
150 g plantaardige rasp alternatief voor mozzarella
1 teen knoflook
10 g verse bieslook
8 el plantaardige vegan mayo
8 el plantaardige soja gurt ongezoet
100 g fijngesneden ijsbergsla
4 el sriracha
Dit heb je nodig
bakpapier